Udsalg, 'Mørkt forår' som teaterforestilling Arnold Busck lukker, tidsskrifter

UDSALG
Vi har teaset lidt med et udsalg i nyhedsmailen. Nu kommer det så. Som erstatning for forårets bogmesser, hvor vi ville have solgt bøger med rabat, og fordi vi skal have gjort plads på nærlageret til efterårets udgivelser, som er ved at tage form, holder vi et udsalg i wehshoppen. Det fra nu af og til og med 3. maj. Der er 20 % rabat på alle titler, og som altid er der fri fragt. Køb endelig løs! Bemærk: Rabatten på 20 % fremkommer først, når man lægger en vare i kurven. Det er desværre ikke teknisk muligt at gøre det på anden vis.

P.S.: Hvis nogen af jer, der har købt bøger fra hjemmesiden i den sidste uge til halvanden uges tid, synes, at det er pisseirriterende at have købt nogle bøger til fuld pris, som der nu er rabat på, så forstår vi det godt. Send os en mail, og vi finder ud af det.

MØRKT FORÅR SOM TEATERFORESTILLING

Vi har glædet os usigeligt meget til at kunne fortælle det her: Mørkt forår af Unica Zürn (overs. Steffen Skaarup) bliver sat op som teaterforestilling fra 19. februar til 6. marts 2021 på Betty Nansen Teaters satellitscene Edison. Amanda Ginman instruerer, Lydmor laver musikken, og der er mere information på teatrets hjemmeside HER.

Vi aner ikke, hvordan forestillingen kommer til at se ud, eller hvordan den bliver adapteret til scenen, men vi er virkelig spændte på det. Plakaten er i hvert fald fremragende:

teateforestilling.jpg

 

Det er en tilfredsstillende fornemmelse at have udgivet en bog, som der på femte år bliver ved med at være stor interesse for. Tak til alle jer, der gennem tiden har købt den og anbefalet den igen og igen.

ARNOLD BUSCK LUKKER
Det er ikke længere nogen nyhed, at Arnold Busck har indgivet konkursbegæring. Det er især trist for de ansatte, som vores tanker går til. Det er trist for bogkunderne. Det er også trist for forlagene, herunder de mindre forlag, fordi især butikken på Købmagergade konsekvent købte bøger ind fra mindre forlag og gav dem en profileret plads i butikken. De solgte dem. Til folk, der ikke kendte dem i forvejen. For os er det en pæn procentdel af omsætningen, der "forsvinder" med lukningen.

 

Folk kan selvfølgelig købe bøger i andre boghandler og på nettet. Men Busck havde et engageret personale, der var gode til at gøre kunderne opmærksomme på de bøger, de ikke vidste, de skulle læse. Vi glemmer aldrig dengang, vi overhørte en ung ekspedient forsøge at sælge NEKROFILEN til en nydelig, temmelig ældre dame: "Den er SÅ klam, men den er SÅ smukt skrevet," sagde hun og lykkedes på en eller anden måde at sælge bogen til en kunde, som ikke på forhånd var i målgruppen.

 

Den funktion, det uventede, kommer der til at være lidt mindre af, nu hvor kæden er væk. Og det viser også, hvor sårbar bogbranchen og måske kulturbranchen er i Danmark. Forhåbentlig vil noget nyt rejse sig af asken.


Selv blev vi inviteret ind for at præsentere forlaget for et år siden, 30. april 2019. Det var et stort skulderklap og sagde noget om butikkens engagement. Vi har ikke tal på, hvor mange bøger vi har købt derinde gennem tiden.



TIDSSKRIFTER
Der findes stadigvæk litterære tidsskrifter i Danmark. Rigtige trykte tidsskrifter endda. De omtales sjældent i aviser, men alligevel udgør de en vigtig, men lidt upåagtet del af den litterære offentlighed.

 Et af de længstlevende, Litteraturmagasinet Standart, har i deres nyeste nummer, 1/2020, anmeldt både Denton Welchs Ungdoms sødme og antologien Menneskekød (fra Serie for grotesker). Vi har desværre ikke kunnet skaffe magasinet endnu, men anmeldelserne skulle være positive, siger rygtebørsen.

Et andet sejlivet tidsskrift er Science Fiction Cirklens medlemsblad Novum. Her blev vi inviteret til at bidrage til nyeste nummer med en artikel om Morels opfindelse. Artiklen er skrevet af forlagets Mads Peder Lau Pedersen og er at finde i nr. 136, marts 2020, hvis omslag er en lille smule NSFW. Artiklen indeholder spoilers – blot til advarsel for dem, som endnu ikke har læst romanen.

tidsskrift1.jpg


Ved siden af Novum ligger et relativt nystartet tidsskrift, Lucius nr. 2/2020, udgivet på Forlaget Apuleius’ Æsel. Her er samme Mads Peder Lau Pedersen interviewet, hvilket har dannet basis for en artikel om Sidste Århundrede, skrevet af forlægger Sten Jacobsen.

Her er smagsprøver fra artiklerne:

tidskrift2.jpgtidsskrift3.jpg


ANMELDELSE AF UNGDOMS SØDME

Ungdoms sødme er atter blevet anmeldt. Denne gang på siden Bogblogger, hvor anmelder Katrine Lester bl.a. skriver:


Der er ingen der kan opretholde en stiff upper lip som englænderne. Men der er heller ingen, der kan beskrive sorgen bag facaden og alt det usagte, alt det undertrykte og ulykkelige, der bliver holdt nede og væk for at kunne foregive at alt er, som det skal være, som englænderne. ’Ungdoms sødme’ er kontrastfyldt portræt af en kontrastfyldt personlighed, der har meget svært ved at folde sig ud. […] oversætter Theis Duelund er lykkedes ualmindeligt godt med [oversættelsen] og med efterordet.

 

Ungdoms sødme er naturligvis også med på udsalget, hvis anmeldelsen vækker appetit på det usagte.

 

Alt det bedste fra Sidste Århundrede

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort