Præster ville vælge Sidste Århundrede - Rezzori og to nonner - Nekrofilen i Elle

OM GREGOR VON REZZORIS BLOMSTER I SNEEN
+ PRÆSTER VILLE VÆLGE SIDSTE ÅRHUNDREDE

På billedet ses Gregvor von Rezzori ved et besøg i et af sine mange hjemlande, i dette tilfælde Rumænien. Her vover Gregor von Rezzori, ulasteligt klædt som altid, at spørge til nonnernes velbefindende i klosteret Voroneț. Lystighed trumfer nogle gange andægtighed. Sakset fra Santa Maddalena Foundation, som drives af Rezzoris enke Beatrice Monti della Corte, og som fungerer som forfatterrefugium.

En antisemits erindringer, som vi udgav i 2018 i Judyta Preis & Jørgen Herman Monrads oversættelse, var en stor anmelder- og publikumssucces. Blomster i sneen, som er udkommet i år med samme oversættere, og som er omtrent lige så god en bog, er mærkeligt nok ikke blevet anmeldt i et eneste dagblad endnu. Sådan er den litterære branche nogle gange så forunderlig.

Det er dog blevet til en enkelt bloganmeldelse hos Bogblogger.dk, som kan ses 
HER.

Nuvel, håbet er lysegrønt, og om ikke andet har forlaget præstestanden på sin side: De to nye redaktører af det grundtvigianske tidsskrift Søndagslæsning (der indeholder en ugentlig prædiken samt lejlighedsvis taler til vielse, konfirmation og begravelse) er præsterne Adam Garff og Andreas Riis-Damgaard, og de læser Blomster i sneen - og en del andre af forlagets udgivelser, ser man i dette interview med de to:

"
8. Hvad læser du, når slår benene op?
Adam [Garff]: I øjeblikket: Gregor von Rezzori, 
Blomster i sneen. Ellers dansk lyrik fra Kingo til Caspar Eric.

Andreas [Riis-Damgaard]: Jeg holder meget af Evelyn Waughs forfatterskab. Derudover klassikere af Dostojevskij, Stefan Zweig, Joseph Roth, nyere litteratur såsom Michel Houellebecq, og stort set alt hvad forlaget Sidste Århundrede udgiver."

NEKROFILEN I ELLE
ASTRID EHRENCRON-KIDDE I MODSPOR

Nekrofilen af Gabrielle Wittkop har også været en tur forbi de glittede blade, nærmere bestemt Elle, hvor Katherine Diez anbefaler bogen, som er læst "næsten med hænderne for øjnene". Hænderne kan også bruges til at bestille bogen.

Og så er Astrid Ehrencron-Kidde-udvalget Der hvor skyggerne faldt blev anmeldt grundigt og godt på Modspor. Et er, at der står, at "Samarbejdet mellem forlagene Escho og Sidste Århundrede har kastet endnu en uundværlig udgivelse af sig." Noget ganske andet er blikket for nuancer de to Ehrencron-Kidde-udvalg imellem:

"[Bogen] tillader Ehrencron-Kidde at stå frem som en lidt mere rodet og eksperimenterende forfatter. Det klæder hende. I hvert fald når man allerede én gang har stiftet bekendtskab med hendes fabelagtige og mistrøstigt-morsomme skrivestil og mere eller mindre faste fortællestruktur."

Vi lover at vende tilbage med flere mistrøstigt-morsomme udgivelser også i de kommende år.

Alt det bedste fra Sidste Århundrede

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort