Nyt fra Sidste Århundrede / Tak / Sigvaldi-prisen/ Lav lagerbeholdning / Læseprøve / Anmeldelser

1. Tak for Bogforum og tv-indslag om mikroforlag
2. Sigvaldi-prisen: deadline d. 20. november
3. Lav lagerbeholdning: Juan José Saer: Stedsønnen & en anbefaling
4. Læseprøve: Eduard von Keyserling: Ved sydskrænten
5. Anmeldelser af Maximian: Levende død.

1. Tak for Bogforum og tv-indslag om mikroforlag
Tak til alle jer, der kiggede forbi forlagets stand på Bogforum og sludrede og købte bøger. Det er altid en stor fornøjelse at møde forlagets læsere og navne, vi ellers mest ser i webshoppen, i levende live. Og en af de ting, der er meget meningsgivende for forlagsarbejde, hvor det ofte føles, som om man sender flaskeposter ud, men aldrig rigtig ved, om de når en modtager. Det gør de, blev vi igen bekræftet i på årets Bogforum. Vi kom også af med nogle bøger, så det hårdt prøvede repos hos forlaget igen er lidt fremkommeligt.

TV 2 Kosmopol satte for nylig fokus på mikroforlagene og deres betydning i bogbranchen. Indslaget kan ses HER. Masser af billeder fra Bogforum, hvis man går og har abstinenser; der er også et par stemningsbilleder, hvor forlaget får sneget sig ind ...

2. Sigvaldi-prisen
Det er et flot initiativ, at Statens Kunstfond har indstiftet og holder fast i Sigvaldi-prisen, som gives til to små forlag, der har gjort en særlig indsats for kvalitetslitteraturen. Prisen er på 75.000 kr. og kan gøre en ret stor forskel for et mikroforlag.

Deadline for nomineringer er 20. november, hvis man skulle have lyst til at indstille nogle andre eller sågar os til prisen. Nogle af spørgsmålene er lidt langhårede, men kan for så vidt bare svare så godt, man nu kan (vi har fx ét årsværk og udgivet mere end seks bøger gennem de seneste tre år). Man kan indstille HER.

3. Lav lagerbeholdning: Juan José Saer: Stedsønnen & en anbefaling
Vi har kun tre eksemplarer tilbage af Juan José Saers fremragende roman Stedsønnen på forlagets nærlager. Derudover er der vist to stk. hos Mikrofest og et par hos pladebutikken Mephisto på Vesterbro. Så hvis man skal have bogen inden jul, skal man ikke vente for længe; den kommer næppe på lager igen før noget tid efter jul. Vi regner dog med et genoptryk, men vil helst trykke sammen med en anden titel for at holde de stadig stigende trykkeomkostninger nede.

Hvis man kan lade Stedsønnen, bør man i øvrigt overveje Antonio di Benedettos Don Diego de Zama, der netop er udkommet på Skjødt Forlag. Den har noget af den samme stemning, selvom den foregår i en spansk koloni i det daværende Paraguay i slutningen af 1700-tallet og handler om en kontorius, der henslæber sine dage i en kolonial forpost og langsomt går til i druk, feber, dårligt indestængt liderlighed og et avancement, der aldrig kommer. Den ville vi gerne selv have udgivet, og det er en anbefaling.

4. Læseprøve: Eduard von Keyserling: Ved sydskrænten
I samarbejde med Weak Press har vi gjort en læseprøve med et uddrag af "Ved sydskrænten", hovedteksten i vores nye Keyserling-udgivelse, tilgængelig. Vi er et stykke inde i kortromanen. Uddraget kan læses HER.

5. Anmeldelser af Maximian: Levende død
De første anmeldelser af Maximians elegier i Harald Voetmanns oversættelse er begyndt at dukke op. Mikkel Bruun Zangenberg anmeldte i dagene omkring udgivelsen for Frihedsbrevet. Et citat fra den begejstrede anmelder kan ses ovenfor. Han skriver også:

"Der er også en stor humor og flabet frækhed hos Maximian, den ekvilibristiske olding. Levende død er, også i kraft af Voetmanns fantastiske gendigtning, et forunderligt stimulerende og virtuost livsværk og dødsværk. Jeg mistænker, at jeg mange gange kommer til at vende tilbage til Levende død – og det synes jeg også, at så mange, som muligt af Frihedsbrevets læsere og lyttere skal gøre."

Bogen er også anmeldt på K's bognoter (en af de bedste bogblogs). Bloggeren skriver: "En herlig tekst, som netop er udgivet i en ny sprællevende, dansk oversættelse ved Harald Voetmann, der også har forsynet teksten med et kort, men oplysende og relevant efterord" og "fornøjelige at læse, fordi Maximians fortæller er så vidunderligt jamrende selvynkelig". Vidunderligt jamrende selvynkelighed går godt i spænd med efteråret, tilføjer forlaget.

Bogen er endda også anmeldt online i Politiken, hvor anmelder Benedicte Gui de Thurah Huang giver fire flotte hjerter. Anmeldelsen er dog bag betalingsmur, p.t. har vi ikke abonnement, så vi venter, til den trykte kommer. Men vi kan se, at de Thurah Huang som de øvrige anmeldere ser ud til at have fornøjet sig vældigt over Maximians jammer.

Vi vender forhåbentlig snart tilbage med flere anmeldelser, flere nyheder, måske flere bøger. Indtil da ønskes I alt det bedste fra Sidste Århundrede.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort