Nyhedsbrev august 2021

Forlaget Sidste Århundrede

TILBAGE EFTER FLYTNING OG SOMMERFERIE
Forlagets adresse er flyttet til Rødtjørnevej 8, 1., 2720 Vanløse. Det var en ordentlig omgang, og vi er først nu ved at finde os til rette. Alle tre forlæggere er flyttet eller skal snart flytte; men selvom der er omvæltninger på det område, fortsætter forlaget naturligvis ufortrødent efter sommerferien med at arbejde på de kommende bøger (Unica Zürns Jerikos trompeter og Eduard von Keyserlings Bølger og Lumre dage), arbejde med arrangementer og ligesom webshoppen naturligvis holder åbent. Nå ja, og lønarbejde, familie og alt det andet liv, som gør, at vi ikke altid kan arbejde helt så hurtigt, som vi gerne ville.

Vi havde lidt overvejet et flytteudsalg for at have mindre at flytte, men det virkede så uoverskueligt. Til gengæld er nogle af vores titler at få med 20 % rabat i Politikens Boghal ved Rådhuspladsen lige for tiden, hvis det kan friste.

TRE ARRANGEMENTER
Først og fremmest har vi tre arrangementer på vej. De to første er i Arnold Busck på Købmagergade i København, hvor vi i samarbejde med boghandelen og Copenhagen Pride har to litterære arrangementer på programmet under Pride-dagene:

Torsdag d. 12/8 taler oversætter Theis Duelund og Oskar Fehlauer om Denton Welch og Ungdoms sødme. Det er to meget kompetente herrer i panelet, og arrangementet varer fra 16.30-17.30.

Arrangementet er også på Facebook HER

Theis Duelund er oversætter og kommunikatør.
Oskar Fehlauer skriver mest digte, men nogle gange også andre slags tekster. Han læser en Master i Fine Arts på forfatterskolen Litterär Gestaltning i Göteborg. 

Fredag d. 20/8 fortæller Sigurd Mathiesen-ekspert Dag Heede om Sigurd Mathiesens Unge sjæle i Arnold Busck, herunder om homoerotikken i den dekadente novellesamling. Arrangementet varer fra 16-17.

Arrangementet er også på Facebook HER

Dag Heede er lektor i dansk litteratur ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet. Har skrevet monografier om bl.a. Michel Foucault, Karen Blixen, Herman Bang og H.C. Andersen samt talrige artikler om dansk homolitteraturhistorie.

Søndag d. 5/9 deltager vi med en stand fyldt med gode tilbud ved Dark Market på Biblioteket på Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. Det foregår fra 13-18, og der er fri entre.

Læs mere om arrangementet på Facebook 
HER

LAV LAGERBEHOLDNING OG GENOPTRYK
Vi har relativt få eksemplarer tilbage af følgende titler:

Astrid Ehrencron-Kidde: Det sukker så tungt udi skoven
Tor Ulven: Afløsning
Denton Welch: Ungdoms sødme

Alle titler bliver genoptrykt, og bøgerne kan stadig skaffes hos boghandleren og via forlagets hjemmeside, men hvis man gerne vil sikre sig et eksemplar fra 1. oplag af Ulven og Welch, skal man nok ikke vente for længe.

Når nu vi alligevel er i gang med at genoptrykke, kan vi fortælle, at Gabrielle Wittkops Eksemplariske bortgange endelig bliver genoptrykt. I mellemtiden kan den fås som e-bog under menupunktet E-bøger på forlagets hjemmeside.

Til gengæld genoptrykker vi ikke Hermann Ungars De lemlæstede foreløbig. Man skal aldrig sige aldrig, men den er ikke på tapetet lige p.t. Den er dog også tilgængelig som e-bog.

ANMELDELSER
Det er også blevet til et par anmeldelse af de to nyeste bøger, Sigurd Mathiesens Unge sjæle og Jacques Chessex' Vampyren fra Ropraz.

Modspors Kamma Overgaard Hansen anmelder Mathiesen, og bedre anbefaling end nedenstående fås vel ikke:

"Mathiesen er for meget til enhver tid. For gotisk til ikke at være fra starten af 1800-tallet. For moderne til årene omkring 1900. For oprigtig til at være postmoderne 80 år senere. Og alt, alt for politisk ukorrekt til i dag.

Sigurd Mathiesen skal læses for sit simpelthen utrolige sprog, sine unikke sammenstillinger mellem menneske og (u-)natur og sine umærkelige overgange mellem drøm og virkelighed. Læsernes unge, uprøvede sjæle vil til hver en tid vende tilbage fra endt læsning tilsmudsede, vaklende og fordærvede."

Oplagt eftersommerferielæsning, for hvem vil ikke hellere være tilsmudset, vaklende og fordærvet end på arbejde?

"En sproglig fornøjelse fra start til slut," kalder anmelder Anders Holbæk Vampyren fra Ropraz i det nyligt udkomne Atlas Magasin, (anmeldelsen ikke online) hvor det hedder, at "De frastødende lemlæstelser, den paranoide, depraverede landsbystemning og de psykologiske indsigter bliver alle bundet sammen af Chessex' formidable sprog."

Og endelig skriver altid læseværdige blog K's bognoter om samme kortroman:

"Chessex' prosa er enkel og klar, men har samtidig et lidt altmodisch præg over sig, som bidrager til en stemning af at være uden for tid og rum – uagtet at historien er meget konkret situeret i den faktisk eksisterende landsby Ropraz på et nøjagtigt angivet historisk tidspunkt. Samme effekt har det, at Chessex fortæller historien via en ubestemt kollektiv fortællestemme, et anonymt “vi,” der i sig synes at rumme alle landsbysamfundene i området igennem flere generationer."

Forlaget skal tilbage til flytteudpakningen og lønarbejdet og arbejdet med de kommende udgivelser; vi ønsker alle alt det bedste fra Sidste Århundrede

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort