Nyhedsbrev 28. juni 2020: Kommende udgivelser, god sommer

Vi går snart på sommerferie, eller det vil sige: Vi går på sommerferie og færdigredigerer efterårets udgivelser. Men før vi gør det, vil vi ønske jer alle en god sommerferie.

Webshoppen holder åbent også i sommerferien, hvis nogen af jer skulle komme til at mangle læsestof.

Specialudgave af Mørkt forår udsolgt
Den annoncerede indbundne udgave af Mørkt forår er udsolgt. Tak for opbakningen - de røg i løbet af nul-komma-niks. Det er stadig muligt at komme på venteliste, hvis nogen af forudbestillerne springer fra.

Kommende projekter
I sommerferien færdiggør vi efterårets udgivelser. Det bliver et travlt bogefterår for os. Normalt ville vi sprede udgivelserne mere ud hen over året, men i år, med Covid-19 og et halvhøjt arbejds- og børnepris i det civile liv, har vi valgt at udskyde forårsbøgerne.

Til efteråret kan man til gengæld glæde sig til Tor Ulvens Afløsning (oversat af Silje Mari Lundal og Søren Møllerhøj Porsmose), der er omtrent klar til tryk.

Gregor von Rezzoris Blomster i sneen (oversat af Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad) er ved at blive redigeret færdig og kommer, som Ulven, til efteråret.

De er begge virkelig gode romaner, og vi glæder os til at udgive dem.

I Serie for grotesker er et nyt udvalg af Astrid Ehrencron-Kiddes Martin Willén-noveller sendt til tryk. Der hvor skyggerne faldt udkommer i slutningen af august og fortsætter, hvor Det sukker så tungt udi skoven faldt. Endelig er Sigurd Mathiesens grumt gotiske Unge sjæle (oversat fra norsk af Anders Jørgen Mogensen og Caroline Enghoff Mogensen) så småt på vej.

På lidt længere sigt kan afsløres, at vi kommer til at udgive schweiziske Jacques Chessex' korte, køligt voldsomme novella Vampyren fra Ropraz (2007, oversat fra fransk af Nils Schultz). Den handler om forbrydelse og straf i en afsidesliggende schweizisk bjerglandsby præget af tung religiøsitet.

Derudover har vi Unica Zürns kortroman Die Trompeten von Jericho (1968, oversat af Jonathan Ploug) på vej.

Og endelig er Ingeborg Bachmanns Das Buch Franza (1978, oversat af Thomas Skovmand) også planlagt.

Vi vil selvfølgelig give mere information om titlerne, efterhånden som vi kommer tættere på udgivelsesdatoerne.

Nye oplag
Nye oplag er på vej af Åndeverdenens dårekiste af B.S. Ingemann (kan stadig bestilles via hjemmesiden, da vi har et par stykker liggende på forlagets lager) samt Menneskekød. Interesseren for Serie for grotesker bliver ved med at være ganske overvældende for os; den har slået langt mere an, end vi havde turdet håbe på.

Anmeldelser og omtale

Mørkt forår blev for nylig igen anbefalet i Politiken (sjovt nok blev den ikke anmeldt i den avis, da den udkom, men de er kommet efter det med anbefalingerne). Det er skønt at opleve, at den selv fem år efter udgivelsen bliver ved med at blive omtalt.

Denton Welchs Ungdoms sødme blev anmeldt i forrige trykte nummer af Atlas Magasin. Nu er anmeldelsen også kommet online HER. Anmelderen ønsker sig i øvrigt Welchs Maiden Voyage på dansk i slutningen af anmeldelsen. Mon ikke den dukker op på dansk inden for de kommende år?

Endelig har den altid anbefalelsesværdige blog K's Bognoter anmeldt Menneskekød; begejstret for projektet, mere forbeholden over for teksterne i bogen. Læs anmeldelsen HER.

Med ønsket om en god sommer
Sidste Århundrede

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort