Nyheder maj 2022: Blixenprisnominering, Lille Bogdag, Keyserling-nyt

BLIXENPRISEN 2022
Det er længe siden vores seneste nyhedsbrev. Vi har simpelthen haft lidt for travlt med vores lønarbejde og vores civile liv til at nå at kunne nå så meget forlagsarbejde, som vi kunne ønske os. Til gengæld har vi glædelige nyheder: Vi er blevet nomineret til Blixenprisen 2022 i kategorien årets formidler. Det er vi meget stolte og overraskede over og glad for, også fordi vi aldrig rigtig har tænkt på forlaget i den sammenhæng (vi har mest set det som en slags erklæring om litterær smag eller et smagsfællesskab, om man vil). Forlaget er nomineret for sin "særlige formidlingsmæssige lidenskab og arkivrelaterede tålmodighed til at fremfinde og afstøve oversete værker af kendte såvel som ukendte forfattere fra svundne tider".

De øvrige nominerede er Signe Langtved Pallisgaard, Litteraturkonsulent og arrangementskoordinator, Gentofte Hovedbibliotek, og Caroline Enghoff Mogensen og Ditte Ernskov Christensen fra Blågårdens Bibliotek og Rasmus Riiskjær fra Brønshøj Bibliotek for Instagramkontoen @Blaagaarden – Litteraturmemes fra Blågårdens Bibliotek.

Hvis vi ikke vinder, er vi glade for, at det bliver en af de to, der vinder i stedet.

Alle nominerede i alle kategorier kan findes på www.blixenprisen.dk.

Der vil man også kunne se, at Judyta Preis & Jørgen Herman Monrad er nomineret som årets oversætter(e) for arbejdet med Ingeborg Bachmanns Malina. De to har oversat både Gregor von Rezzori og Eduard von Keyserling for forlaget, de er gode samarbejdspartnere, og vi er glade på deres vegne over nomineringen.

Uddelingen af prisen finder sted d. 18. juni i Vega.

LILLE BOGDAG
Mikroforlagsfestivalen Lille Bogdag finder i år sted d. 28. og 29. maj på Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24 i København.
Lørdag kl. 12-19.3
Søndag kl. 12-18.45

Vi glæder os til forhåbentlig at hilse på mange af jer og måske også sælge nogle bøger. Alle vores titler har nedsatte priser på Lille Bogdag.

Se mere, og se det fulde program med oplæsninger på facebooksiden for begivenheden: 
https://www.facebook.com/events/1155165088628375

MØRKT FORÅR SOM TEATERSTYKKE
Hvor mange gange er instruktør Amanda Ginmans opsætning af Mørkt forår mon blevet coronaudskudt? Vi har ikke helt tal på det, men nu skulle det, 7-9-13 og bank under bordet, ske. Teaterversionen bliver endelig sat op på Betty Nansen Teatrets Edison-scene til efteråret, premiere 8. september!

Man kan købe billetter og læse mere her: 
https://www.bettynansen.dk/da/forestillinger/moerkt-foraar/

Eduard von Keyserling: Lumre dage

Eduard von Keyserling: Lumre dage

150,00 kr.

Oversat og med efterord af Judyta Preis & Jørgen Herman Monrad

Køb nu

KEYSERLING-NYT
Eduard von Keyserlings Lumre dage har endnu til gode at få sin første anmeldelse i et dagblad. Måske er den udkommet for tæt på Bølger til at blive anmeldt, måske opfattes dens temaer ikke som dagspresseaktuelle. Men heldigvis sælger den strygende, og den er også virkelig god, synes vi da selv. Det synes bibliotekernes lektør også: "En litterær perle fra en af Tysklands store forfattere" skriver lektøren og tilføjer: "På overfladen er det en lille bog, men i format og indhold ... skrevet i et sublimt sprog. Let at læse og en fornøjelse at være i selskab med." Bogen er at finde på en del biblioteker.

Keyserlings Bølger har også været i vælten. Først i Weekendavisen, hvor Linea Maja Ernst brugte romanens "overspændte skønånder og bortløbne aristrokrater …, syge af forelskelse og sommernatshysteri" som afsæt for en klumme om at forfalde med stil; dernæst i Atlas Magasin, hvor anmelder (og forfatter og oversætter) Hans Peter Madsen bl.a. skriver: "Min sjæl, hvor er det en god bog!" og "sensationelt fund"; ud over disse og flere rosende ord indeholder anmeldelsen ovenikøbet også en god læsning af romanen. Atlas Magasin ligger gratis hos en del boghandlere i de større byer og er altid anbefalelsesværdigt.

4 STJERNER I KRISTELIGT DAGBLAD TIL JERIKOS TROMPETER

Og i dag, onsdag d. 11. maj, har Jerikos trompeter fået en sen anmeldelse i Kristeligt Dagblad, hvor anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen giver fire både rosende og forbeholdne stjerner:

"der er ... scener i bogen, som brænder sig fast med en særlig sort sælsomhed, ligesom det er vidunderligt, at den er umulig at rubricere som roman, novelle eller digt. Den er noget andet, sin egen, og det er lokkende let at skrive den op til at være endnu et overset hovedværk i Zürns forfatterskab og videre ind i litteraturhistorien.

Det er bare ikke sådan, jeg har det, når jeg mærker efter. Så er bogen noget andet. Og noget mindre. Men bestemt læseværdig. For dem, der er ude efter sider og sætninger, som bliver stående i det indre bibliotek. Når resten for længst er blæst bort."

Og kritikken er ikke helt overraskende, for Zürns tekst er sådan en, som nogle er oppe at køre over, mens andre vil have deres forbehold; det er en bog, som helst skal dele vandene en smule, så det er, som dét skal være.

HERMANN UNGARS KLASSEN SOM E-BOG
Vi arbejder langsomt på at få gjort en del af bagkataloget tilgængeligt som e-bøger. Det er ikke noget stort marked for os, men det er rart at have alligevel. Hermann Ungars Klassen kan nu, ligesom forgængeren De lemlæstede, også fås som e-bog. Den kan lånes gratis på eReolen eller købes fx her:
https://sidsteaarhundrede.ebog.dk/Klassen-9788794025287

Vi håber at ses til Lille Bogdag; indtil da ønskes I alt det bedste fra Sidste Århundrede.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort