Ny udgivelse: Astrid Ehrencron-Kidde: Der hvor skyggerne faldt + Zürn på Louisiana

NY UDGIVELSE:
ASTRID EHRENCRON-KIDDE: DER HVOR SKYGGERNE FALDT

180 kroner, udkommer 26. august / Serie for grotesker 7 i samarbejde med Forlaget Escho.

Kan forudbestilles nu via net/boghandleren og vores egen hjemmeside (hvor der som altid er fri fragt).

Astrid Ehrencron Kiddes forfatterskab var stort set glemt, da novelleudvalget Det sukker så tungt udi skoven udkom i 2018. Der hvor skyggerne faldt fortsætter genopdagelsen af en glemt og mærkværdig kvindelig stemme i dansk litteratur. Bogen indeholder som forgængeren både stemningsfulde, spøgelsesrislende gys og usædvanligt smukke naturbeskrivelser af de mægtige svenske skove, hvor historierne foregår; et tusmørkelandskab fuldt af mareridt, der bliver til virkelighed, og hvor grænsen mellem realitet og fantasi aldrig ligger helt fast.

Læs mere og bestil HER.

ZÜRN PÅ LOUISIANA

På Louisiana kan man for tiden se adskillige af Unica Zürns grafiske værker som led i udstillingen Fantastiske Kvinder. Udstillingen tæller også (primært surrealistiske) kunstnere som Leonora Carrington, Ithell Colquhoun, Dorothea Tanning, Leonor Fini, Frida Kahlo, Claude Cahun (hvis onkel, Marcel Schwob, vi også har udgivet) og mange flere. Det er voldsomt anbefalelsesværdigt. (Og Zürns MØRKT FORÅR kan naturligvis også anskaffes i museumsbutikken).
Udstillingen varer indtil den 8. november 2020.

GENAU OM TYSK LITTERATUR

For nylig havde Radio4​'s program Genau tema om tysk litteratur. Genau besøger blandt andet Goethe-Institut Dänemark​ og taler med instituttets biblioteksleder, Mareike Wittler, der finder tid til at rose Sidste Århundrede. Tak for det!

Interviewet med Wittler begynder ca. 28:35 inde, men hele programmet er værd at lytte til, hvis man interesserer sig for tysk litteratur.

Programmet kan høres 
HER.

MENNESKELØGET KZRADOCK GENOPTRYKT

Endnu et nyt genoptryk i Serie for grotesker: Menneskeløget Kzradock, som indledte serien og samarbejdet mellem Forlaget Escho og os i 2017, er nu kommet i 2. oplag. På billedet ses et eksemplar fra det nye oplag sammen med førsteudgaven, som vi var så heldige at anskaffe os for nylig.

Vi er glade og taknemmelige for, at folk har taget så godt imod serien. Tak!

Der kommer flere nyhedsbreve om efterårets titler i de kommende måneder.

Alt det bedste fra Sidste Århundrede

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort