Januar 2021: Kommende udgivelser og tak for 2020

TAK FOR 2020
Tak for den store opbakning og interesse for forlaget i 2020. Mærkværdigvis var 2020 vores hidtil bedste år målt i antal solgte bøger og overskud, og vi kunne notere os fremgang på trods af Covid-19. Fremgangen skyldtes ikke mindst de mange indkøb på vores hjemmeside; hvor markant flere købte direkte fra forlaget.

Vi udgav tre bøger i 2020: Der hvor skyggerne faldt af Astrid Ehrencron-Kidde, Afløsning af Tor Ulven og Blomster i sneen af Gregor von Rezzori. Alle tre flot omtalt og anmeldt.

Derudover blev det ovenikøbet til fire e-bogsudgivelser (https://sidsteaarhundrede.ebog.dk/).

Også i 2021 har vi haft flere bestillinger på hjemmesiden end normalt. Det er godt for forlaget, især nu hvor det traditionelle forhandlerled, som stadig står for hovedparten af vores (og de fleste andre forlags) omsætning er lukket ned. Husk også at støtte den lokale fysiske boghandler, hvis det er muligt. Mange tager imod bestillinger, som kan afhentes i butikkerne, og detailleddet er meget vigtigt for ikke kun os, men hele branchen.

KOMMENDE UDGIVELSER
Vi er ved at lægge sidste hånd på omslaget til bind 6 i Serie for grotesker i samarbejde med Forlaget Escho: Unge sjæle af Sigurd Mathiesen (oversat af Anders Jørgen Mogensen & Caroline Enghoff Mogensen) udkommer sandsynligvis i slutningen af februar.

Jacques Chessex' korte og ubehagelige Vampyren fra Ropraz (oversat af Nils Schultz Ravneberg) er netop sendt til korrekturlæseren og udkommer formentlig i april.

Og så er vi igennem første redaktionsrunde af Unica Zürns Jerikos trompeter (oversat af Jonathan Ploug), en noget mere eksperimenterende titel end Mørkt forår af samme forfatter. Om den når at udkomme til foråret er mere usikkert, men ellers kommer den i efteråret.

MØRKT FORÅR SOM TEATER
Og nu vi er ved Zürn: Billetter til teaterversionen af Mørkt forår kan købes via Betty Nansens hjemmeside. Et kig bag kulissen kan ses ovenfor. Der er premiere den 19. februar, og med forholdsvis få spilledatoer og coronarestriktioner ryger billetterne nok hurtigt. Vi aner i sagens natur heller ikke, om de nuværende restriktioner forlænges eller i så fald hvor længe, men vi krydser fingre for, at forestillingen bliver opført.

DER HVOR SKYGGERNE FALDT I STANDART
Endelig er Der hvor skyggerne faldt, andet bind med Astrid Ehrencron-Kiddes Martin Willén-fortællinger, anmeldt over hele to sider i Litteraturmagasinet Standart. Vi er ubeskedne nok til at fremhæve overskriften, som ses på billedet. Anmelder Mads Schjødt Sandager Jonasson skriver blandt andet, at "Ehrencron-Kidde er en sand mester udi kunsten at fremmane en stemning af skæbnetung, knugende, uafvendelig forudanelse", og "Det her er litteratur skrevet med overskud, originalitet og verve! På én gang sart og manieret og dog samtidig så robust og konkret forankret."

Godt nytår fra Sidste Århundrede

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort